O Klubu

Košarkaški klub „Danubius“ osnovan je u Novom Sadu, 15. februara davne 2000. godine. Osnivač kluba je trofejni košarkaški trener Zeković Nebojša, koji je započeo dugu istoriju kluba okupivši prvotimsku ekipu, i time pokrenuo dugačak niz pobeda u takmičenjima širom Srbije.

Nakon tri godine klub se okrenuo isključivo radu sa mlađim kategorijama i takva koncepcija kluba je i danas. Danas škola košarke „Danubius“ broji preko 120 članova sa kojima radi 4 stručnih trenera. Duga istorija košarkaškog kluba „Danubius“ obogaćena je mnogobrojnim titulama u svim kategorijama, od pionira do prvotimaca. Medalje su zablistale u KSS (Košarkaški savez Srbije), KSV (Košarkaški savez Vojvodine) i Viba ligama, kao i na mnogobrojnim turnirima u Srbiji i inostranstvu.

„Danubius“ je stvorio nekoliko reprezentativaca Srbije u mlađim kategorijama, ali i uspešne košarkaše koji igraju u inostranim klubovima i na koledžima širom sveta. Od igrača pomenućemo Silađi Nikolu i Petković Vukašina koji su bili juniorski reprezentativci. Vasilije Vučetić igra u Vojvodini i bio je reprezentativac mlađih kategorija. Najbolji basketaš na svetu u 3x3 Dušan Bulut igrao je za juniore i prvi tim , a Strahinja Stojačić je ponikao i prošao mlađe kategorije ovog kluba.

Košarkaški klub “Danubius” može da se pohvali i organizacijom priprema za novu sezonu, kako na našim najpoznatijim planinama (Tara, Zlatibor), tako i na obalama Grčke.

Upoznajte naš tim

Upoznajte naš stručni tim košarkaških trenera. Kroz prilagođene programe, igre i takmičenja, podstičemo ljubav prema košarci i gradimo buduće šampione.

 • Nebojša Zeković

  Vlasnik / Glavni trener

 • Aleksandar Gak

  Trener

 • Nikola Blagojević

  Trener

 • Dimitrije Gikić

  Trener